Patrik K Nilsson

Tankar kring livet som pappa samt lite foto , musik och annat som gör livet gott.

Gotlandsresan. #bloggswe

Publicerad 2014-06-26 20:48:47 i Allmänt,

Torsdagen den 12:e juni, direkt efter skolavslutningen, så påbörjade jag och min hustru vår tvådygnskryssning till Visby.(Utan barn)
Det var en så kallad primörkryssning till Visby som Birka cruises anordnade.
Man lämnade Stockholm kl 1600 och kom åter lördag kl 1545.
Det ingick två stycken trerättersmenyer , en frukost och en brunch.
Kvällarnas menyer var utformade med ett gotländskt tema.
Primörer och kött från lokala odlare. (Kött från Ejmunds Gård).
 
 
 Resan började med tåg till Stockholm och vidare med t-banan till slussen.
Ombordstigning var en och en halv timma före avresa, så vi och ett helt gäng pensionärer passade på att ta en öl i solskenet på akterdäck.


Efter lite uppfrächning i hytten så var det hög tid att inta restaurangen och avnjuta en trerätters måltid.

Förrätt.

Rostbiff från Ejmunds Gård, sallad av knipplök,morot och crème på rostad vitlök

Varmrätt

Röding med syrade Gotländska försommarbetor,liten gravlaxsallad och smörsås

Dessert

Mjölkchokladmousse med hallonsorbet och vaniljcrunch 

Allt sköljdes ner med ett gott vitt vin.

Alltihop var så välkomponerat och gott så vi lämnade bordet både mätta och belåtna.

 

Senare var det dags för lite barhäng och underhållning i wallmansklass.



Vid tiotiden så hade vi lagt till i Mariehamn(Åland), allt för att taxfree reglerna ska kunna gälla. Passade på att ta en bild med Pommern i bakgrunden.


Kväll blev till natt och den sista tiden innan läggdags tillbringade vi i pianobaren. En riktigt duktig och rolig pianist som spelade riktigt bra.

Lördag morgon. Vaknar kl 0700 pga en liten miss med att klockan i telefonen gick på ålands tid, en timma fel alltså. Jaja , tidig frukost blev det av det.

Kl 1000 öppnades portarna och vi fick gå i land i Visby.


Det föll ett litet lätt regn på oss i 5 min, sen var det fint hela dagen, dock lite blåsigt.

Det var mitt första besök på Gotland, och det var ju en hel del som man ville se.

Vi började att promenera en bit utmed vattnet och ringmuren.



Det är alltid härligt att vara vid havet. 




Vid lunchtid så kontaktade vi ett par vi känner som bor i Visby. Det blev en lunchträff på Strykjärnet Crêperie & Logi.


Där serverade dom riktigt goda crêpe/galletter,vi tog kyckling och feta och den var helt fantastisk. Efter lite samtal och matintag så gick vi skilda vägar, dom till sina jobb och vi strosade vidare i kvarteren innan vi gick ombord på båten igen.





På återresan serverades ytterligare en trerätters meny.

Förrätt

Sparris från Gotland med kallrökt lax och gräslöksdressing med ägg

Varmrätt

Helstekt ryggbiff från Ejmunds Gård med primörer från Gotland, skysås,ramslökssmör och ugnsrostad potatis

Dessert

Liten saffranspannkaka, salmbärspannacottaoch jordgubbsmousse i vit choklad 


Samma sak med den menyn, välkomponerad och välsmakande.

Förlåt, men saffranspannkakan var inte riktigt min grej.

-

Kvällen fortlöpte i samma stil som kvällen innan, dryck och underhållning.

Tyvärr så bjöd natten och tidig morgon på lite lätt storm, det gungade ganska frisk.

Vi försökte att avnjuta en brunch för att sedan gå och shoppa lite (det hör ju liksom till när man åker båt).

Dagen till ära så hade kaptenen tillstånd att ändra kurs och gå via Möja på hemfärden.

Shopping , underhållning och lite sol på däck innan vi , strax före fyra anlöpte till Stockholm.








Betyget på resan blir,  väl godkänt.
Skönt med lite avkoppling och barnfri tid ibland.

Promenad genom ett soligt gamla stan , för att sedan ta pendeln hem till Knivsta igen.

--------

Hade jag mer tid så skulle jag kunna skriva mer detaljerat om hur Gotland, eller just Visby , berörde mig med sin natur och arkitektur.
Älskar gamla byggnader och mijlöer.

På återseende..........

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Patrik

Fotointresserad 71:a snart boende i Knivsta igen med fyra barn ,fru och två bonusbarn. Söker tid till ett fotoprojekt..

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela